"Телетон" опрема школу у Бујановцу

Уз помоћ добротворне акције "Телетон", коју воде Народна канцеларија, Рајфајзен банка и РТС, основна школа "Бранко Радичевић" у Бујановцу добиће опрему за фискултурну салу.

Бујановац је један од неколико градова у којима ће се, уз помоћ акције "Телетон", коју воде Народна канцеларија, Рајфајзен банка и РТС, набавити опрема за фискултурну салу у основној школи Бранко Радичевић.

Ту школу похађа више од 1.500 деце, којима годинама није одржан час из физичког, како је то предвиђено школским програмом.

У основној школи у Бујановцу сала за физичко стара више од 35 година, никада није реновирана. Опрема је или неупотребљива или је нема довољно. Уместо паркета рупе, па бетон.

"Школски инвентар нам је поломљен, под је улубљен а лопте поцепане. Потребни су нам реквизити за гимнастику, струњаче. Кров нам прокишњава а прозори су поломљени", рекао је Аранђел Вељковић.

Свлачионица у којој се годинама бујановачки ђаци, пре часа физичког пресвлаче, нема ни тоалет, ни воду.

"Немамо никакве услове да би одрадили један час, као што би требало да изгледа час физичког васпитања. Деца су заинтересована да се баве спортом, међутим ми стварно немамо услове за рад", навела је професор физичке културе Марија Стојановић.

Акција "Телетон" ђацима школе у Бујановцу испуниће жељу, могућност да часове физичког похађају, како кажу, у реновираној сали, са новим кошевима, головима, струњачама, лоптама.

Татјана Јоцић директорка Основне школе "Бранко Радичевић" у Бујановцу каже да ће ова акција школи, деци, наставницима и читавом граду, који је орјентисан на школу, значити пуно.

Обезбеђивање услова за физичко васпитање је врло важно, од 1.500 ученика имамо много талената, али им треба пружити прилику и шансу да то и покажу", истакла је Јоцићева.

Директан пренос "Телетона" можете да пратите 6. децембра у 21 час на Првом програму РТС-а.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 28. нов 2009, 13:16) - Damnjan [нерегистровани]

lepo, samo...

Za svaku pohvalu je ova akcija, ja samo želim da upozorim da u mom rodnom mestu Svrljigu deca već decenijama nemaju nikakve uslove za pravilan fizički razvoj i to je velika sramota ali ne samo za lokalne funkcionere već za celu državu. Ovde mislim pre svega na nepostojanje fiskulturne sale niti bilo kakve druge sportske dvorane na području cele opštine. Nadam se samo da ovakva situacija ne potraje još dugo i apelujem na odgovorne da ovu veliku sramotu koja već decenijama pogađa i ograničava normalan fizički razvoj te dece što pre otklone i to stvarno.

(субота, 28. нов 2009, 12:26) - Arandjel Veljkovic [нерегистровани]

RTS teleton

Hvala puno !!! Rale