"Телетон" опрема основне школе у Србији

Потписан Споразум о добротворној акцији "Телетон", чији је циљ прикупљање средстава за опремање 30 фискултурних сала у основним школама Србије. Акција ће бити реализована на РТС-у 6. децембра у 21 час, када ће у оквиру шоу програма познате личности одговарати на телефонске позиве гледалаца.

Представници Народне канцеларије председника Републике, Рајфајзен банке и РТС-а потписали су Споразум о добротворној акцији "Телетон" чији је циљ прикупљање средстава за опремање 30 фискултурних сала у основним школама Србије.

Споразум ће омогућити деци, пре свега у неразвијеним срединама, да имају адекватне услове за физичке активности, изјавила је директорка Народне канцеларије Татјана Пашић.

Пашићева је подсетила да Народна канцеларија већ трећу годину помаже акцију "Телетон", као и многе друге у којима се промовише бољи положај деце.

"До сада смо обишли преко 400 школа, махом у руралним и неразвијеним срединама Србије, како би помогли најмлађима да имају што бољи развој", истакла је Пашићева и позвала појединце, невладине организације и комапаније да се прикључе овом и сличним пројектима.

Директор РТС-а Александар Тијанић је указао да се степен нормалности једног друштва огледа у њеном односу према деци.

Тијанић је навео да школе треба да буду оазе за децу у којима ће, поред стицања образовања, имати и простор за забаву и рекреацију.

Представник Рајфајзен банке Оливер Роегл се нада да ће будући спортски шампиони Србије направити прве кораке, управо у обновљеним фискултурним салама.

Акција "Телетон" биће реализована на РТС-у 6. децембра у 21 час, када ће у оквиру шоу програма познате личности одговарати на телефонске позиве гледалаца, а на тај начин и слањем СМС порука, биће прикупљена средства за опремање фискултурних сала у основним школама.

Током емисије биће емитоване музичке нумере, разговори и прилози из основних школа којима је ова помоћ намењена.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 01. дец 2009, 20:16) - ucitelj [нерегистровани]

cija su zaboravljena deca

Postoji izdvojeno odeljenje OS "Milan Rakic" u Gornjoj Toplicina na mionickoj opstini, ciji ucenici vise od dvadeset godina ne znaju sta je nastava u fiskulturnoj sali. Zalosno je gledati ovu decu na zapustenom skolskom terenu na casovima fizickog vapitanja. Da li ce se iko setiti ovih malisana i ove skole, ako ih je zaboravila i maticna mionicka skola, i lokalna samouprava. Apelujem da se neko seti i ove zaboravljene dece!!!

(петак, 27. нов 2009, 21:04) - Milan [нерегистровани]

Opremite i nas

Žao mi je što to ne važi i za Srednje škole...

(петак, 27. нов 2009, 16:03) - mihajlo jojic [нерегистровани]

Najzad

Najzad se ulaze u pravu stvar, bavljenje sportom, kako profesionalno tako i rekreativno, najbolji je put za pravilan rast i razvoj dece i omladine kao i izgradjivanje njihove licnosti. Ova akcija bi trebalo da postane jos masovnija kako bi se sto vise sala opremilo, ja sam profesor fizicke kulture u malom mestu na jugu Srbije i u nasoj skoli ne postoje ne minimalni nego nikakvi uslovi za izvodjenje nastave iz malopre pomenutog predmeta. Zato podrzavam ovu akciju i nadam se da ce pomoc dobiti oni kojima ja zaista najpotrebnija.

(среда, 25. нов 2009, 10:20) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Jos jednom, bravo za RTS :)!!!

(уторак, 24. нов 2009, 20:31) - Jadranka [нерегистровани]

plus

Podrzavam akciju.Ideja je odlicna.Samo kroz bavljenje sportom deci mozemo omoguciti zdrav zivot,kao i sticanje kvalitetnih navika.
Zivim u malom mestu.Po profesiji sam prof.fizicke kulture.Uslovi za ovaj predmet su ispod svih standarda.Nismo ni prva,ni poslednja skola u Srbiji bez sala i prostora za bavljenje sportom.Iako je ova sredina dala dosta vrhunskih sportista,ostala je bez kvalitetnog i adekvatnog prostora.Nadam se da cemo nekako uspeti da "stignemo do cilja" i udjemo u uzi izbor .Gajdobra.Pozdrav.