"Телетон" за бебе

Добротворна акција „Телетон" одржaна је вечерас, од 21 час, уз директан ТВ пренос из студија 8 и 9 на првом програму РТС-а. Циљ акције је обнова породилишта у Србији.

Циљ акције РТС-а „Телетон" је опремање одељења педијатрије и неонатологије у здравственим центрима у Врању, Неготину, Пироту, Ужицу, Чачку, Шапцу, Лесковцу и Ваљеву, којима недостају пулсни оксиметри, аспиратори, инкубатори и ултразвучни апарати.

"Телетон" је осмишљен као контакт програм, током којег певачи, глумци, спортисти, политичари, одговарају на телефонске позиве гледалаца. Сваки позив или СМС порука су донација.

У емисији, уз музичке нумере, разговоре, укључења гледалаца, гледаоци су видели и приче из здравствених центара којима је помоћ упућена.

„Телетон" је већ обезбедио суму од 100.000 евра, коју је донирала Рајфајзен банка, генерални покровитељ акције. Жеља организатора је да се у току акције, уз помоћ људи добре воље и друштвено одговорних компанија прикупи сума од 250.000 евра.

РТС је позвао медије и грађане Србије да се придруже и да подрже акцију, како би се обезбедила средства за куповину апарата који ће нашим најмлађима омогућити да расту здраво и срећно.

Радио-телевизија Србије покренула је ову акцију у сарадњи са Народном канцеларијом председника Републике и Рајфајзен банком, а уз подршку Министарства здравља и Министарства за рад и социјалну политику. Акцију су помогли: Тelekom Srbija, MTS, Telenor, VIP i Algotech.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво