"Europe Shine a Light" уместо отказане завршнице „Евросонга“

Вечерас уместо финалног такмичења за „Песму Евровизије“, први пут из Ротердама гледамо музички специјал у коме ће учествовати овогодишњи изабрани кандидати и победници претходних издања „Евросонга“. Први програм РТС-а од 21 сат.

Уместо пред публиком и из бекстејџа, Европа ће се вечерас ујединити песмом преко телевизије. Иако се неће бирати победник, такмичари који су овога пута ускраћени за евровизијску атмосферу, ипак ће имати контакт са публиком. 

„Само 72 сата пошто је донета одлука да 'Евросонга' неће бити, организатори су одлучили да направе неки догађај којим ће учинити и почаст и поштовање свим учесницима који су се ове године пријавили – њих је 41, свим бившим учесницима, али и огромном броју фанова који су из читаве Европе и света који су заслужили да једном годишње имају контакт са својим омиљеним музичким и светским такмичењем“, објаснила је Душка Вучинић, шеф службе Односи са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а и дугогодишњи коментатор преноса овог музичког такмичења. 

Овогодишњи слоган "Europe Shine a Light" је и назив песме која ће се чути из сваке земље.

„Инспирисан је чувеном песмом групе 'Katrin and the Waves' из 1997. године и њеном победом у Даблину Love Shine a Light. Та песма је окупила све извођаче“, истакла је Вучинићева.

За мање од минут, такмичари ће се представити први пут без рефлектора и сцене. А наше победнице „Беовизије“, похвале добијају из целог света. 

„Разгледница ће бити састављена од приватних снимака, које смо ми снимале у току изолације, кућних снимака“, открива Ивана Николић, чланица групе "Hurricane".

„Jедан новинар са Би-Би-Сија нас је похвалио и јако му се свидело то што ми радимо“, прича Сања Вучић, док Ксенија Кнежевић истиче да се обожаваоци двоуме да ли је боља српска или енглеска верзија песме.

Специјални гости програма су и победници претходних „Песама Евровизије“ који са тргова својих земаља шаљу подршку кроз песму.

број коментара 0 Пошаљи коментар