Čitaj mi!

Hitna pomoć za Hitnu pomoć

Na skoro 40 odsto teritorije Srbije nisu organizovane adekvatne službe hitne pomoći, što znači da više od milion stanovnika nema pristup hitnoj zdravstvenoj zaštiti odgovarajućeg kvaliteta.

Jedinstveni zakon, opšti pravilnik za sve hitne službe i celovit protokol ne postoji, a to utiče i na efikasnost i kvalitet rada u urgentnoj medicini, na kraju i na pacijente. Grupa zaposlenih u službama hitne pomoći u Srbiji i Pokret „Pravo na život - Meri” predstavili su Predlog Zakona o hitnoj pomoći koji čeka svoju sudbinu nakon što je predat Narodnoj skupštini. Šta bi uredio ovaj zakon, šta u nadležnom ministarstvu kažu o ovoj temi, a šta zdravstveni radnici i inicijatori predloga, pričamo od 13 časova.
Do 16 sati, tu su i druge, uglavnom muzičke teme; rođendani albuma, singlova i muzičara, noviteti sa svetske muzičke scene, rubrika Priče o pesmama i pola sata muzike iz Srbije i regiona. Naš reporter pratiće popodnedne gužve u saobraćaju na beogradskim ulicama. 

Emisiju vodi Kruna Pintarić. 

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]