Читај ми!

Put bez putovanja: Jezero Ladoga i grad Pitkeranta

Noćas vas vodimo na put u predele kojih nema u turističkim ponudama, koji su tajnoviti, magični, opasni, gotovo neistraženi.

Idemo do jedne od članica Ruske Federacije, koja se nalazi na severozapadu uz granicu sa Finskom. Reč je o Republici Kareliji, o gradu koji se zove Pitkeranta i o jezeru Ladoga. Nepregledne šume, zagonetni narodi koji su u prošlosti živeli na ovom prostoru, a onda nestali i iza sebe ostavili samo nejasne priče i legende, jedan od najstarijih pravoslavnih manastira do kojeg se može stići samo preko jezera Ladoga za koje kažu da je najveće slatkovodno jezero u Evropi - to su samo neke od mističnih tema ove noći. O svojim istraživanjima ovih krajeva u koje je malo ko kročio, priča nam izuzetno zanimljiv gost - Miodrag Lakić Laki.

Ovaj rođeni Zemunac je ronilački instruktor i predsednik sportsko-rekreativog kluba Srpska Žandarmerija, ali to nije sve. On je i građevinski inženjer, i skiper za jedrilice, i autor i snimatelj podvodnih filmova, i slikar... „Vode me vode” - tako je u februaru ove godine poručio svojom izložbom slika, a tako opisuje sebe i pred noćašnje gostovanje na Dvestadvojci. Miodrag Lakić je i autor putopisa i nagrađenih kratkih filmova snimljenih na lokacijama u Srbiji i širom sveta. Snimao je brojne čudesne prizore - od potopljenih brodova u Dunavu, preko fantastičnih kadrova na Kubi, u Turskoj, Egiptu, na Tajlandu, Kanarskim ostrvima i još jednom tajanstvenom ostrvu u Atlantskom okeanu, pa do malo poznatih krajeva Rusije.

Krenite i vi sa nama ove noći na neobičan put kojim će nas povesti Miodrag Lakić. Ukoliko želite da podelite neke misli o putovanjima sa nama ili da nešto pitate našeg gosta, tu je naš dobro poznat Vajber i SMS servis 064-0-202-200.

Slušamo se tačno od ponoći.

Voditeljka: Vanja Mijin

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво