Čitaj mi!

Život na ivici uz tablete

Potrošnja lekova za smirenje pojačana je preko 25% tokom pandemije.

Prema podacima iz Hitne pomoći, upravo je konzumiranje prekomerne količine sedativa najčešći način na koji se pokušava samoubistvo. Crne statistike pokazuju da pokušaji okončanja sopstvenog života postaju učestali u poslednjih nekoliko meseci što stručnjaci objašnjavaju dugotrajnim životom „na ivici”, pod velikim stresom i u neizvesnosti. Lekari Hitne pomoći govore o tome da većina onih koji pokušaju samoubistvo kasnije kažu da, zapravo, nisu želeli da okončaju život već su hteli pauzu od svih stvari koje ih opterećuju.
Na ovu temu razgovaramo sa psihoterapeutkinjom Sanjom Perić.
Da podsetimo, juni je proglašen za mesec mentalnog zdravlja i u narednim danima biće održan niz događaja u vezi sa ovim aspektom našeg zdravlja koji najčešće zanemarujemo.

U nastavku, drugačije teme. Da bi nam život bio lepši i lakši, ispunićemo ga muzikom, to važi i za nastavak ove emisije. 

Voditeljka Ružica Vrhovac

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]