Čitaj mi!

Gejming svet – zabava ili destrukcija?

Ako se uzme u obzir da čak jedna trećina svetske populacije igra video-igre, onda su one veoma ozbiljan fenomen, u čijoj je osnovi iskonska potreba za igrom. To je način korišćenja slobodnog vremena koji nas čini srećnim.

U današnje vreme, najčešće oni koji ih ne igraju, za video-igre kažu da su nezdrave, opasne i destruktivne. Najnovije studije govore o tome da umereno igranje video-igara podstiče kreativnost, razvija periferni vid i poboljšava pamćenje. A kako više nisu samo zabava i kako na njima oni umešniji, mogu da zarade pravo bogatstvo, Fakultet dramskih umetnosti rešio je da otvori studijski program za istinske ljubitelje video-igara. Gde je granica između zabave i zavisnosti? Kako i da li nam odlazak u virtuelni svet može pomoći u razvoju nekih novih sposobnosti? To su samo neka od pitanja za naše sagovornike iz različitih oblasti. 

U nastavku emisije selimo se u muzički virtuelni svet. Uz domaće i pesme iz regiona, lakše ćete izgurati realnost sa beogradskih ulica, na kojima je i ovog popodneva naš reporter Jovana Zec. 

Voditelj Milena Milićević

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]