Deca i pravosuđe

Rezultati istraživanja „Pravosuđe po meri deteta iz ugla dece i mladih“, koje je sproveo Centar za prava deteta (CPD) ukazuju na to da deca i mladi iz opšte populacije nisu informisani o pravima koja imaju u slučaju da dođu u kontakt sa pravosudnim sistemom.

Koja su njihova prava u postupku razvoda, izdržavanja, slučaju nasilja u porodici, izvršenju nekog krivičnog dela ili prekršaja, kako da prepoznaju da su diskriminisana pred zakonom, kako službena lica treba da se ophode prema deci - o ovome skoro polovina ispitane dece ne zna ništa. Koliko i mi odrasli o tome znamo, pričamo u prvom satu emisije, prenoseći šta su o tome rekla deca, profesori prava i članovi sudstva.
U nastavku više muzičkih tema; slušamo pesme i muzičare kojima je rođendan, kao i one sa albuma objavljenih na današnji datum. Nakon toga, pola sata muzike iz Srbije i regiona, a zavirićemo i na svetske top liste da skrenemo pažnju na nove hitove. Pričamo o nastanku pesama, ali i o gužvama u saobraćaju i drugim informacijama za organizovanje ili ulepšavanje dana.

Emisiju vodi Kruna.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво