Čitaj mi!

70 godina Francuskog instituta u Srbiji

U ponedeljak, 21. juna biće održana proslava 70. rođendana Francuskog instituta u Srbiji.

Francuski institut u Srbiji je sastavni deo svetske mreže koju čini više od 100 Francuskih instituta i njegova misija je da održava stare i gradi nove puteve svestrane saradnje između Francuske i Srbije. Naslednik Francuskog kulturnog centra u Beogradu, Francuski institut danas ima svoja sedišta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Povodom ovog jubileja naša gošća je ataše za kulturu Francuske Katrin Fodri.

U nastavku emisije predstavićemo film „Buč Kesidi: Euforija uživo”, reč je o muzičkom filmu benda Buč Kesidi, koji će biti prikazan u bioskopima širom regiona. Podsetićemo vas na važne događaje u pop rok istoriji koji su se dogodili na današnji dan. Tu je i pola sata rezervisanih za domaćicu, muziku iz Srbije i regiona, priča o jednoj pesmi i niz aktuelnih zanimljivosti i važnih informacija.

Sa vama je Jelena Knežević.

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]