Čitaj mi!

Beogradski mesec fotografije

Peto izdanje Beogradskog meseca fotografije počinje sutra i traje do 3. juna 2021. godine na 15 lokacija. Biće predstavljeni radovi oko 50 autora iz 15 zemalja, u oko 20 izložbenih celina.

Manifestacija će biti otvorena grupnom izložbom u Kući legata i bioskopu Balkan. U Konaku kneginje Ljubice, 9. maja u 12 časova biće otvorena izložba „Na morskom svetlu” španske autorke Espe Pons, istog dana od 14 časova u Grafičkom kolektivu publika će moći da vidi radove Aleksandra Slavkovića „Srbija - lepa i slepa”, kao i radove britanskog umetnika Greboa Greja na izložbi „Zagrebi ispod površine”. Deo programa Beogradskog meseca fotografije je i izložba „Tako je talasao novi talas” koju Radio-Beograd 202 organizuje u saradnji sa Jugotonom, povodom obeležavanja 40 godina novog talasa. Izložba će od 10. maja biti otvorena u klubu RTS-a. 

U nastavku emisije, podsetićemo vas na važne događaje u pop rok istoriji koji su dogodili na današnji dan. Tu je i pola sata rezervisanih za domaćicu, muziku iz Srbije i regiona, priča o jednoj pesmi i niz aktuelnih zanimljivosti i važnih informacija.

Sa vama je Jelena Knežević.

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]