Čitaj mi!

BINA - Beogradska internacionalna nedelja arhitekture

Od 22. aprila do 20. maja, biće održana još jedna Beogradska internacionalna nedelja arhitekture.

Uz bogat program koji podrazumeva izložbe, tematske šetnje i projekcije filmova, u fokus se stavlja Beogradska škola stanovanja (od 1950. do 1980. godine) koja podrazumeva brojne podteme namenjene najširoj publici. Pored razgovora o Festivalu, bavićemo se i pitanjem napuštenih javnih prostora koji bi mogli dobiti novu namenu. Bez obzira na veliki broj inicijativa da se različiti ispražnjeni javni prostori u Srbiji, barem privremeno, ustupe na korišćenje zainteresovanim grupama, nadležni ostaju nemi na ovakve zahteve. Da li rešenje ipak postoji? Naša gošća je Ružica Sarić, jedna od autorki Festivala „BINA”. 

U nastavku programa bavimo se muzikom, pre svega. Čućete novu „Priču o pesmama”, novitete sa svetskih top lista kao i zanimljivosti iz sveta muzike koje su obeležile 13. april.

Voditelj Ružica Vrhovac
Reporter Jovana Zec

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]