Čitaj mi!

Zvuk ženskog srca

Izložba koncertnih fotografija Marine Pešić „Zvuk ženskog srca”, biće otvorena, simbolično, na 8. mart - Međunarodni dan žena.

U periodu u kom smo uskraćeni za uživanje na koncertima i muzičkim festivalima, Marina nam svojom izložbom dočarava atmosferu sa bina, toliko verno, da se čini da zaista možemo čuti zvuk ženskog srca na bini. Među damama koje su prikazane kroz Marinin objektiv su Ana Popović, Josipa Lisac, Bisera Veletanlić, Amira Medunjanin, Ivana Peters, Maja E-Play, Romana Slačala (Artan Lili), Kendi Dalfer, Džoan Baez, Karo Emerald, Nik Vest, Bet Hart i mnoge druge.
Izložba će biti otvorena u ponedeljak, 8. marta u Galeriji Kluba RTS-a, u Svetogorskoj ulici u Beogradu, a za organizaciju je, uz autorku, zaslužan i Radio Beograd 202.

U nastavku emisije ostajemo u muzičkim temema. Donosimo novosti sa svetskih top lista, novu priču koja stoji iza jedne pesme, a podsećamo se i događaja iz sveta muzike koji su se odigrali na današnji dan. Tako pominjemo Edija Granta, Peperse, „Muse” i „The Yardbirds”.
Pred kraj emisije, novosti sa beogradskih ulica donosi Jovana Zec. 

Voditelj Ružica Vrhovac

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]