Za Tebe #VAZNOJE

Inicijativa Za Tebe #VAZNOJE nastala je pre nešto više od dve godine sa ciljem da korisnici i stručnjaci združenim snagama utiču na nadležne institucije da počnu sa primenom odgovarajućih strategija za prevenciju problema mentalnog zdravlja.

Grupe na društvenim mrežama koje je Inicijativa osnovala služe kao „link” između korisnika i stručnih lica, a na istim se ostavljaju zanimljivosti kao i stručni tekstovi koji mogu biti od pomoći svakome ko oseća neku vrstu psihičke nelagode a koje su tokom pandemije kod većine ljudi pojačane. Ovde, takođe, svaki član grupe ima slobodu da javno podeli svoje iskustvo. Naša gošća je Anne Marie Alves Ćurčić koja je osnovala Inicijativu i svojim entuzijazmom postigla velike uspehe, među kojima i to da Nacionalna sos linija za prevenciju samoubistva postane besplatna. 

U nastavku emisije se bavimo muzikom, pre svega. Čućemo novu priču koja stoji iza jedne pesme, novitete sa svetskih top lista, zanimljivosti iz sveta muzike koje su se odigrale na današnji dan, a pred kraj emisije, novosti sa ledenih beogradskih ulica donosi Jovana Zec. 

Voditelj Ružica Vrhovac

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]