Čitaj mi!

Da nauka prostruji!

Bez obzira na epidemiju i niz otežavajućih okolnosti, Evropska noć istraživača, biće održana 27/28. novembra, nauci u čast!

Manifestacija će biti održana, uglavnom, u virtuelnom okruženju, i putem interneta doneti mnoge naučne izazove. Pre same manifestacije koja se ove godine odigrava po 11. put i pod sloganom - Da nauka prostruji - organizuje se Nedelja istraživača u više gradova u Srbiji. Ovaj događaj ostaje jedna od retkih svetlih tačaka popularizacije nauke u našoj zemlji i donosi pravu žurku posvećenu atrakcijama iz različitih naučnih sfera. Naša gošća je pi-ar manifestacije, Zorana Minčić.

U nastavku emisije, sa nauke prelazimo na umetnost. Bavimo se, pre svega, muzikom. Predstavljamo nove „Priče o pesmama”, novosti sa vrhova top lista i podsećamo na razne događaje iz sveta muzike koji su se odigrali na današnji dan.
Pred kraj emisije, sa hladnih beogradskih ulica, javlja se Jovana Zec.

Voditelj Ružica Vrhovac

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]