Jesen doziva jasen

Kao što se zna, na našem tlu najbolje uspevaju autohtone vrste drveća kao što je jasen, hrast lužnjak i trnošljiva. Nedavno je pokrenuta akcija "Posadi svoj hlad" u cilju pošumljavanja urbanih sredina. Svako ko nađe dobro mesto, može drvo da posadi, a organizacija "Zeleni razvojni centar" koja stoji iza ove akcije, obezbeđuje sadnice jasena.

Govorimo i o multidisciplinarnoj konferenciji EkoKon - Sva lica klimatskih promena - koja mladima pruža mogućnost da sa drugima podele svoj rad, rezultate i kreativnost. Ovde je reč o tri konkursa - literarnom, likovnom i konkursu za stručne radove. O tome govorimo sa gošćom, Teom Danilović iz Udrženja "Ekogneza" koje je pokretač konferencije. 
U nastavku emisije, uglavnom se bavimo muzičkim temama. Pored noviteta sa svetskih top lista, izdvajamo i događaje iz sveta muzike koji su se odigrali na današnji datum. Izmeđuostalog, slušamo grupe Womack & Womack, INXS i Evanesence. 

Zvučnu razglednicu sa beogradskih ulica poslaće nam Milica Đilas.

Voditelj Ružica Vrhovac    

 

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]