Šta reče?

Svetski dan knedli je ove godine prvi put obeležen a uspostavljen je na inicijativu koja je pokrenuta iz Srbije i podržana iz mnogih zemalja širom sveta.

Tako će knedle, kao jedno od jela sa najdužom tradicijom na svetu stati rame uz rame sa svim jelima i pićima koja već imaju svoj dan u svetskom kalendaru. Ova priča je i povod da razgovaramo o tome koliko poznajemo sopstveno gastronomsko nasleđe? Da li pripremamo neka stara jela, postoje li autentični specijaliteti u ponudi naših restorana, koliko uopšte kuvamo, praktikujemo porodični ručak? Zašto neka jela i namirnice danas obilato upotrebljavamo a neka druga, koja su naši stari koristili u ishrani izbegavamo ili za njih čak i ne znamo? U današnjoj Letnjoj bašti razgovaramo o tome koliko je razvijena naša gastronomska kultura.

VODITELj IVANA VESIĆ

Преподневна Летња башта Преподневна Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом