Obrati pažnju!

Ko će da pročisti vazduh u Srbiji?

Sezona grejanja jedva da je počela a vazduh u Beogradu i mnogim drugim gradovima u našoj zemlji je gust i opasan. Bilo da pratimo inostrane aplikacije koje mere zagađenost vazduha ili verujemo domaćim, podaci su alarmantni. Uputstva su jasna - izbegavajte luftiranje prostorija, ne zadržavajte se napolju i nosite zaštitne maske. Građani traže odgovore jer nije najjasnije šta je tako naglo učinilo vazduh Beograda jednim od najzatrovanijih u svetu. Potrudićemo se da bar na deo pitanja odgovorimo.
Gost emisije je Milenko Jovanović iz Agencije za zaštitu životne sredine, načelnik odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha.
U nastavku manje otrovne teme, ali ponovo vezane za životnu sredinu. Trećeg novembra, na Svetski dan čistog vazduha, u Domu omladine Beograda biće održan zanimljiv koncert koji spaja ekologiju i klasičnu muziku. O tome govori Stanislava Jeftić Protić.
Pripremili smo i Kulturni vodič, Priče o pesmama, Vremenske kapsule, pola sata pesama samo iz Srbije i regiona, a tu je i naš reporter sa aktuelnim gradskim informacijama. 

Voditelj: Ružica Vrhovac
Reporter: Jovana Zec

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]