Obrati pažnju!

Dva srpska proizvođača sa tržišta su povukli lek „ranitidin“, jer su u aktivnoj supstanci, koja se proizvodi u Indiji, pronađene nečistoće.

Ipak, povlačenje ovog leka iz upotrebe nije učinjeno sistematski, niti su svi domovi zdravlja odmah dobili obaveštenje o preduzimanju određenih mera. Šta je tačno ova „nečistoća” u ranitidinu i kako da se pacijenti ponašaju, šta je alternativa i ima li razloga za brigu, pričamo na početku emisije.

Naš „Kulturni vodič” poslužiće kao inspiracija da posetite neki od događaja u Srbiji. Prisećamo se važnih događaja iz sveta muzike, tu je i pola sata pesama samo iz Srbije i regiona, noviteti sa top lista, priče o pesmama i naš reporter sa aktuelnim gradskim informacijama. 

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]