Letnja bašta

Kako da postanemo putnici i prestanemo da budemo turisti?

Momčilo Antonijević, novinar, putopisac, narodni travar i gerila baštovan, autor knjige „Kako sam postao putnik i prestao da budem turista” pričaće o najzanimljivijim detaljima sa svojih putovanja i svom napredovanju od turiste ka putniku. On će iste večeri govoriti u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u okviru „Putospektive”, mesečnog okupljanja putnika i ljubitelja putovanja. Turisti ne znaju gde su bili, putnici ne znaju gde idu. Ovo je prva velika istina koju je naučio putujući. Putovao je daleko (u Vijetnam) i blizu (na Taru). Vremeplovom (na Svetu goru) i kroz snove (u Jermeniju). Kratko (u Vlahovo kod Svrljiga) i dugo (u srce Indije). Bio je u gradu u kom živi Bog (Jerusalimu), gradu u kom živi boginja, devojčica Kumari (Katmandu) i zemlji gde žive vilenjaci (Islandu). Svuda je dobro jeo, u Parizu posebno. Zamalo je progovorio španski, prvo u Andaluziji, onda na Karibima. Upao je na snimanje jednog rijalitija na Filipinima. Upoznao mnogo zanimljivih ljudi i jednog zanimljivog vanzemaljca (u Visokom u Bosni). U Rimu živeo je kao Rimljanin. Šetao Kineskim zidom i posmatrao divlje konje dok mirno pasu na Kavkazu.
U nastavku emisije očekuje vas više muzike, priče o pesmama, važnim albumima, rođendanima muzičara, a zavirićemo i u najveće hitove svetskih top lista. Obradovaće vas i pola sata „domaćica”, pesama iz Srbije i regiona. Predlažemo vam predstojeće događaje širom Srbije, svirke i koncerte, pratimo servisne informacije važne za organizovanje dana, a naš reporter je na gradskim ulicama, sa aktuelnim pričama.

Voditelj: Ksenija Radović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Letnja bašta Letnja bašta

Autor:
Radio Beograd 202

Do jeseni, otvaramo vrata Letnje bašte! Teme koje najviše volite da čujete, ali sa vedrijim, opuštenijim i zabavnijim osvrtima. [ detaljnije ]