Obrati pažnju!

„Poglavlje 27 u Srbiji: Malo para, još manje muzike”.

Ovo je naziv godišnjeg izveštaja Koalicije 27, grupe nevladinih organizacija koja prati napredak Srbije u pripremama za otvaranje Poglavlja 27 pregovora o članstvu u Evropskoj uniji. Da li je osnivanje Ministarstva zaštite životne sredine ispunilo svoju ulogu, kada je u prošloj godini potrošilo tek nešto više od polovine predviđenih budžetskih sredstava, a Zeleni fond je i dalje neoperativan? Prenoseći najvažnije delove ovog izveštaja, bavimo se - ne individualnim odnosom prema prirodi, reciklaži, čistoj vodi i vazduhu, već okvirom za takvo ponašanje koji država (ni)je uspostavila.

U nastavku emisije predlažemo događaje širom Srbije koje možete posetiti ovih dana, a skrećemo posebnu pažnju na predstojeću „Noć muzeja” naredne subote. Rubrika „Šta kaže mreža” govoriće o aktuelnostima iz sveta tehnologije i digitalnog sveta. Šta se važno u svetu muzike dogodilo na današnji dan? Saznaćete u rubrici „Vremenska kapsula”.

Voditelj: Ružica Vrhovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]