Obrati pažnju!

Psi i ljudi nisu uvek u najboljim odnosima, ali to možemo da promenimo ako bolje razumemo kako komunicirati sa životinjama.

S vremena na vreme rastuže nas vesti o napadima i ujedima pasa, gde može doći i do najgoreg - ozbiljnih ili fatalnih povreda, a posle i osvetoljubivog ponašanja građana prema gotovo svim psima na koje naiđu. Navodna rešenja ovakvih situacija idu do ekstremnih mišljenja; „psima nije mesto u gradu”, „to su zveri i ne treba im nikada verovati”, pa i mišljenja da „psi nikad ne napadaju, već se brane”. Istina je naravno negde između, ali treba znati i deliti okruženje sa drugim vrstama, sem ljudske. Kako se ponašati ako se plašimo pasa, ako nas ujede, i ko više ujeda - mali psi ili „krvoločni pit bulovi”? Kako da vaspitamo pse, a u tom smislu i sebe i svoju decu?

O ovome priča iskusan veterinar i specijalista hirurgije Nikoleta Kostić Novak, a saznaćete i kakav je to Plavi pas i čemu služi.  

Obraćamo pažnju i na početak proleća, vreme kada se „bude” pokreti gorana, ali i - rokenrol. Na današnji datum pre 42 godine objavljen je „Let there be rock”, četvrti studijski album grupe AC/DC. U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje koje možete posetiti ovih dana, a o naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Branislav Trajković

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво