Vizija

Ekipa Dvestadvojke bila je učesnik BITEF-ovih šetnji po Istočnoj Srbiji.

Naša novinarka Sonja Todorović Šegrt je posetila Muzej Krajine u Negotinu koji je osnovan 1934. godine i u čijem se fondu nalazi oko petnaest hiljada predmeta. To je muzej kompleksnog tipa u čiji sastav ulaze: centralna zgrada s arheološkom, etnološkom, istorijskom i umetničkom postavkom, Rodna kuća Stevana Stojanovića Mokranjca i Muzej Hajduk Veljka. Posetiocima Muzeja Krajine omogućeno je da preko izloženih eksponata prate istorijski razvitak grada sa ekonomske i kulturno-prosvetne tačke gledišta, a novinari su posetili i kulturno turističku manifestaciju u Rogljevačkim pimnicama, o čemu saznajemo u prilogu.

Sutra se otvara Leskovački internacionalni festival filmske režije koji će, 11. godinu zaredom, okupiti filmske stvaraoce iz zemlje i regiona. Za pet dana festivala premijerno će biti prikazano čak devet filmova. Pred otvaranje novosti donosi Jelena Knežević, koja se javlja iz Leskovca.

Milovan Filipović, direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, ekskluzivno za naš program najavljuje premijeru predstave „Krvava svadba”, kao i sledeću sezonu u Drami SNP. Sa njim je razgovarala Sonja Todorović Šegrt.

Festival „Kulture prostora” počinje u petak u Novom Sadu, u okviru platforme Kaleidoskop kulture. Biće upriličene tri arhitektonske izložbe koje na svojevrstan način promovišu arhitektonsku kulturu, o čemu ćemo razgovarati sa Slobodanom Jovićem ispred Društva arhitekata Novog Sada koje je i organizator događaja. 

Voditelj, Petar Protić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vizija Vizija

Autor:
Beograd 202

Socio-kulturološki magazin, koji prati savremene društvene fenomene. Emisiju uređuju mr Ljubica Krminac (kultura) i Aleksandra Glovacki (umetnost). [ detaljnije ]