Indeks

Program Pokreni se za nauku

Mladi naučnici ponovo su u prilici da kroz značajne vidove podrške nastave svoja istraživanja u Srbiji.

14 mladih naučnika i naučnica dobilo je priliku, putem programa „Pokreni se za nauku” da svojim naučnim istraživanjima u oblasti medicinskih nauka, farmacije, biologije, hemije, kao i multidisciplinarnim istraživanjima u ovim oblastima, doprinese povezivanju nauke i privrede i time omoguće brži ekonomski razvoj Srbije baziran na inovacijama, ali i da svoja naučna istraživanja nastave da realizuju u Srbiji. U tom kontekstu, dat je snažan podstrek za kreiranje inovacionog ekosistema u Srbiji kroz povezivanje nauke i privrede i podsticaj mladim naučnicima i naučnicama da nastave svoje naučne karijere u Srbiji.

A nakon dva ciklusa programa #PokreniNauku kroz konkurs ISTRAŽI. PROMENI. prepoznato je da je neophodno podržati nauku i kroz podizanje kapaciteta naučnih ustanova, kako bi mladi naučnici imali bolje uslove da nastave da ostvaruju zapažene naučne rezultate i tako doprinose opštem razvoju nauke. Zbog toga ćemo pomenuti i novi konkurs OPREMI. PRIMENI. Ideja je da se unapređuju postojeći uslovi rada u naučnim ustanovama u Srbiji, o čemu razgovaramo sa Anom Đorđević.

U utorak će, u rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu, biti održana svečana dodela stipendija novoj generaciji DAAD- stipendista, i to je još jedna tema emisije.

Sa vama je Petar Protić.

Индекс Индекс

Autor:
Београд 202

''Индекс'' је динамична студентска емисија коју реализују најмлађи новинари Двестадвојке. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво