Indeks

Musicum impressum i Međunarodna studentska nedelja

Predstavljamo časopis studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu „Musicum impressum”. Nedavno su imali koncertnu promociju broja u Velikoj Sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu, u okviru Festivala studenata Univerziteta umetnosti (FESTUM).

Časopis „Musicum impressum” je osnovan 2017. godine na inicijativu studenata odseka za muzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti sa željom da se studenti već tokom školovanja upoznaju sa zahtevima i uslovima rada u časopisu, kako u uredničkom i stručnom, tako i u naučnom pogledu. Isto tako, predviđeno je da časopis bude prostor u kojem će se predstavljati aktivnosti i uspesi svih studenata Fakulteta. Časopis se bavi aktuelnim događajima na FMU, kao i beogradskoj muzičkoj sceni, ali i prikazima dešavanja iz šire okoline: u to su uključeni prikazi koncerata i kompozicija, intervjui sa kolegama studentima ali i značajnim ličnostima domaće iinostrane muzičke scene, kao i reportaže sa festivala klasične muzike. Takođe, postoji prostor za slobodnija istraživanja tema koje nas zanimaju, kao i poseban odeljak u kome će se, počevši od sledećeg broja, objavljivati studentski seminarski radovi ocenjeni najvišim ocenama.

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu će se ove godine održati od 15. do 23. jula pod sloganom Preuzmi inicijativu, a domaći i strani učesnici će imati priliku da uživaju u raznovrsnim manifestacijama zabavno-edukativnog karaktera. Tim povodom je otvoren poziv za sve zainteresovane mlade da učestvuju u organizaciji najvećeg studentskog festivala u Jugoistočnoj Evropi. Kao volonterima na festivalu, pružiće im se prilika da steknu različita korisna iskustva: od veština organizovanja i upravljanja događajima do druženja sa vršnjacima iz čitavog sveta i upoznavanja njihovih kultura. Budući da je projekat međunarodnog karaktera, zvanični jezik festivala je engleski. O čemu razgovaramo sa Ninom Atanasijević.

Sa vama je Petar Protić.

Индекс Индекс

Autor:
Београд 202

''Индекс'' је динамична студентска емисија коју реализују најмлађи новинари Двестадвојке. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво