Svaštara

''Beer fest'' počinje večeras na beogradskom Ušću

Uz veliki izbor piva i raznovrsnu muziku, posetioci će uživati svakog dana od 18 sati, pa do ranih jutarnjih sati, do 20. avgusta. Zbog jedinstvenosti dešavanja, broja učesnika, kvalitetnog muzičkog i sportskog programa, atraktivne lokacije i besplatnog ulaza, očekuje se pola miliona posetilaca. Da li je sve spremno za otvaranje, javlja Vanja Stamenković.

Povodom Svetskog dana helikoptera Balkan Helicopters i Helimaster organizuju Otvoren dan na helidromu u Dobanovcima, u nedelju, 20. avgusta.
Svetski dan helikoptera ima za cilj podizanje svesti o doprinosima koje helikopteri daju našem društvu i proslavljaju različite vrste ljudi koji ih dizajniraju, lete i podržavaju. Balkan Helicopters je prvi u regionu koji obeležava ovaj dan. O značaju i programu ove manifestacije, Ksenija Radović razgovara sa Sarom Krnetom u „202 povoda".

Mlade košarkašice Srbije na Evropskom prvenstvu za juniorke, prošlog vikenda okitile su se srebrnom medaljom, što pokazuje da Anđelija Arbutina, naša današnja sagovornica i ostale naše trofejne košarkašice imaju dostojne zamene. Anđelija je bivša jugoslovenska i srpska košarkašica, najpoznatija po igrama za reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Seulu i pobedničkom košu u polufinalu, kao i višegodišnjim nastupima za Crvenu zvezdu. Nastupala je za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije, sa kojom je osvojila bronzu na Svetskom šampionatu 1985. Takođe ima i srebro sa Evropskog prvenstva 1986. godine. U dresu seniorske reprezentacije Jugoslavije odigrala je 81 utakmicu. Osvojila je čak četiri srebrne medalje na velikim takmičenjima. Rubriku "Mnogo smo najjači" pripremili mr Biljana Šujdović i Dejan Bulajić.
Poslednjih decenija smo postali poznati po gajenju malina. Ova biljka je cenjena širom sveta u prehrambenoj industriji ali sve više nalazi svoje mesto u medicini i kozmetici. Plodovi i čaj od lista, pomažu kod skidanja povišene temperature, čiste žuč, jačaju imunitet i srce i to je samo deo onoga u čemu maline mogu da pomognu. O malinama danas govori Vesna Aleksić, u okviru rubrike "Da si živ i zdrav".

Outhide Festival najavljuje Nikola Milenović, kreativni direktor. Suština ovog buntovnog pokreta jeste da se uvek odvaja deo profita festivala za izgradnju atrakcija i umetničkih instalacija u gradu, kako bi kroz 10 godina Zaječar postao turistička atrakcija. Publika će 19. avgusta uživati u mirisu neba, zvuku dodira, ukusu reči i gutljaju muzike.

Voditeljka: Dušica Mijatović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво