Читај ми!

Film Stric i godišnjica Briljantina

U današnjoj Filmorami gosti će biti Andrija Mardešić i David Kapac, scenaristi i reditelji filma Stric, koji ulazi u domaće bioskope, posle burnog i uzbudljivog festivalskog života i mnoštva nagrada.

Jugoslavija, kasne 1980-e. Porodica na božićnom ručku dočekuje svog voljenog strica koji se iz Nemačke vraća kući za praznike. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava pametnog telefona te postaje jasno da nisu 1980-e, a čini se da nije ni vreme Božića. Osim svečane ćuretine, nožem se može rezati i napetost - tako zvuči sinopsis ove hrvatsko-srpske koprodukcije, u kojoj naslovnu ulogu tumači Predrag Miki Manojlović, a pored njega i Ivana Roščić, Goran Bogdan, Roko Sikavica. O tome kako su došli na ideju da se igraju žanrom, odakle ta mitska figura strica u njihovom filmu, kako su odlučili da rade zajedno, kako su došli do Mikija Manojlovića, kao i o mnogim drugim temama, za Filmoramu govore gosti Andrija Mardešić i David Kapac.

Ove godine obeležavamo 45 godina jednog od najomiljenijih filmova ikad, filma Briljantin, koji pamtimo po Džonu Travolti, Oliviji Njutn Džon i nezaboravnim pesmama. Briljantin, koji je premijerno prikazan 1978. godine i nominovan je za Oskara u kategoriji najbolje originalne pesme, adaptacija je istoimenog mjuzikla Vorena Kejsija i Džima Džejkobsa iz 1971. godine, o dvoje zaljubljenih srednjoškolaca tokom 50-ih godina. Deo današnje emisije odvojićemo za podsećanje na ovaj legendarni film.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи