Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U poslednjem ovonedeljnom izdanju kulturno-informativnog magazina Radio Beograda 2 biće predstavljeni najvažniji dnevni događaji: Festival autorskog filma, pozorišne premijere, izdavačka delatnost KC „Gradac" iz Raške, a čućemo i pozorišnu kritiku predstave „Trpele" - koprodukciju NP Šabac i NP Kraljevo.

Beograd je u znaku 28. Festivala autorskog filma, koji ulazi u završnicu. Tim povodom će u današnjoj emisiji ovoj manifestaciji biti posvećena pažnja kroz filmsku kritiku i redovan dnevni izveštaj sa festivala.

U narednih nekoliko dana očekuju se zanimljive pozorišne premijere - u Srpskom narodnom pozorištu i Madlenijanumu. Nova premijera drame „Poetesa - Milica Stojadinović Srpkinja" prema tekstu i režiji Vide Ognjenović imaće premijeru na sceni Pera Dobrinović, pozorišta u Novom Sadu. Iz zemunskog teatra najavljuju „Valcer poručnika Nidrigena", grotesknu melodramu Miodraga Ilića u režiji Vladimira Lazića. Pozorišni temat u današnjoj emisiji će biti zaokružen kritikom o predstavi „Trpele", koja je nastala u saradnji pozorišta u Šapcu i Kraljevu, po tekstu Milene Depolo i Bobana Skerlića, koju je režirala Aleksandra Kovačević.

U Narodnoj biblioteci Srbije je prestavljena izdavačka delatnost Kulturnog centra „Gradac" iz Raške. Reč je o ediciji koja je naslovljena po velikoj kulturnoj manifestaciji koju ovaj centar uspešno realizuje već tri decenije - Raškim duhovnim svečanostima.

Emisiju uređuje i vodi Ljubica Krminac

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]