Читај ми!

Hemija životne sredine

Sekcija za hemiju životne sredine Srpskog hemijskog društva ove godine obeležava 40 godina postojanja.

 

Kako je ovo važan jubilej, a problemi vezani za životnu sredinu deluju aktuelnije nego ikad, Sekcija za hemiju životne sredine tokom cele godine realizuje serijal predavanja koji će uključiti vodeće stručnjake iz svih univerzitetskih centara u našoj zemlji.

O aktivnostima Sekcije za hemiju životne sredine, ciklusu predavanja koji je u toku, kao i o aktuelnim naučnim projektima u ovoj oblasti koji mogu doprineti rešavanju određenih problema u životnoj sredini razgovaraćemo sa prof. dr Branimirom Jovančićevićem, redovnim profesorom Hemijskog fakulteta u Beogradu.

U Beogradu je 29. oktobra održana 8. Konferencija mladih hemičara Srbije na kojoj je učestvovalo više od 100 mladih straživača. O utiscima sa konferencije, najinteresantnijim temama, ali i ostalim aktivnostima Kluba mladih hemičara razgovaraćemo sa Mihajlom Jakanovskim, studentom doktorskih studija Hemijskog fakulteta.

U redovnoj rubrici, prof. dr Momčilo B. Đorđević donosi zanimljivosti iz sveta medicine.

 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара