Čitaj mi!

Ekološki magazin

Sve boje vazduha

 

Koliko god bili tehnološki napredni, nikada nećemo moći da vršimo fotosintezu i oprašujemo biljke. Zato možemo da pomognemo onima koji to rade, uz mali napor, čak i ako živimo gradu - ili baš zato. Ukoliko ništa ne dajete, a da ne zahtevate da vam se vrati - smatrajte da ste na dobitku. Kako promena praksi u gradovima ublažava posledice klimatskih promena - govori Jovana Bila Dubaić, sa Biološkog fakulteta.

Do poslednjeg dana septembra uveliko smo premašili broj dana sa prekomernim zagađenjem vazduha koji se godišnje toleriše, a grejna sezona tek treba da počne. Ove podatke i tako nećemo dobiti do januara, a možda ni tada, jer izveštaj i za prethodnu godinu kasni. Šta dišemo, koje sugestije su date Vladi u vezi sa promenom Zakona o kvalitetu vazduha i koje institucije bi trebalo da reaguju, ne bismo li se skinuli sa prvog mesta u Evropi po broju smrti izazvanih aerozagađenjem? Čućete šta je rečeno na panelu Sve boje vazduha u Srbiji, u organizaciji Beogradske otvorene škole.

U MZ Čajetina počela je realizacija pilot-projekta primarne selekcije otpada.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

broj komentara 0 pošalji komentar
Čekajući vetar Čekajući vetar

Autor:
Aleksandra Vukićević

Ekološki magazin koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati. [ detaljnije ]