Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Prvog oktobra 1924. godine, iz studija u zgradi u Knez Mihajlovoj ulici, prvi put je emitovan program radio-stanice „Beograd-Rakovica" i ovaj dan označavamo kao početak radio-difuzije u Srbiji.

Na današnjoj svečanosti biće uručene godišnje nagrade „Zlatni mikrofon" zaslužnim pojedincima za višegodišnji rad, stvaralaštvo, doprinos kvalitetu i slušanosti programa, kao i studentske nagrade „Neda Depolo", koje program kulture i umetnosti Radio Beograd 2  dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu.

U Kulturnim krugovima govorićemo i o aktuelnostima na 56. Bitefu, a čućemo i kritički osvrt Bojana Munjina  na slovenačku predstavu ,,Solo" Nine Rajić Kranjac. Pažnju posvećujemo i  10. manifestaciji Somborske muzičke svečanosti (SOMUS), kao i samostalnoj izložbi Nikole Kolje Božovića ,,Samoupravne forme novog svete", koja je otvorena sinoć u Muzeju grada Beograda.

Emisiju vodi Tanja Živković.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]