Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Od najznačajnijih događaja iz kulture i umetnosti za današnju emisiju izdvajamo:

Otvaranje izložbe „MOLIJER naš savremenik", povodom 400 godina od njegovog rođenja, koju organizuje Univerzitetska biblioteka u Beogradu.

Razgovor sa Draganom Stanojevićem, glavnim konzervatorom, koji radi na obnovi fresaka u crkvi Svetog Vaznesenja u Gadžinom Hanu.

Konkurs za umetničke radove i priloge na temu jezika spske savremene umetnosti „Frljanje jezikom", Nezavisne umetničke asocijacije „Remont". Teme su: preispitivanja terminologija, nepreciznosti, višesmislenosti i nodostajućih termina.

Predstavljanje knjige Slobodana Antonića „Moć i poslušnost", koje je upriličeno u okviru tradicionalnalne „Kafe u Srpskoj knjiiževnoj zadruži".

Promociju knjiga Milice Jeftimijević Lilić, književnice, pesnikinje i dugogodišnje urednice u Radio-televiziji Priština. Reč je o knjigama: „Moje najljubavnije" - izbor iz ljubavne poezije, koji čini 100 pesama i zbirki novih pesama „Kodirano znanje".

Emisiju uređuje i vodi Ljubica Krminac

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]