Čitaj mi!

Damjan Dašić

Povodom šezdesetogodišnjice izdavanja prvog singla Bitlsa „Love me do", The Beatles Tribute band - The Bestbeat, nastupiće 5. oktobra u MTS dvorani, a ovo će biti njihov prvi celovečernji koncert u Beogradu nakon četiri godine.

Bend koji već sedamnaest godina nastupa, publiku će obradovati nekim od najvećih hitova Bitlsa iz svih stvaralačkih faza benda, a pored poznate četvorke The Bestbeat-a, u izvođenju numera učestvovaće i dvadesetočlani simfonijski orkestar. Ovaj bend je beogradskoj publici, tokom prethodne dekade, svakog decembra priređivao niz tematskih koncerata koji su bili posvećeni pojedinačnim albumima, a najmlađu publiku, svakog januara, poslednjih osam godina u „Kolarčevoj zadužbini" upoznavao je sa muzikom Bitlsa. U maju i junu ove godine imali su uspešnu turneju po Francuskoj, a u dosadašnoj karijeri imali su priliku da tri puta budu deo programa Beatle Week festivala u rodnom gradu Buba, Liverpulu, da zasviraju na nekoliko scena na kojima su svojevremeno svirali i sami Bitlsi, da upoznaju brojne saradnike poznate četvorke, kao i prvog bubnjara benda Pita Besta.

Gost današnje emisije biće Damjan Dašić, koji uz Vladimira Banovčanina, Marka Ćalića i Dušana Živanovića čini ovaj uzbudljivi bend. Emisija će biti obojena muzikom Bitlsa i Bestbeat-a.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 01. okt 2022, 05:49) - anonymous [neregistrovani]

ææææ

Divna emisija, ali voditeljka bi trebalo tečno da govori, naporna za slušanje, ima puno æ dok govori