Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdavajamo:

Danas najavljujemo premijeru Sofoklovog „Cara Edipa" u režiji Vita Taufera koja nas uskoro očekuje na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U tragediji o Edipu, sinu tebanskog kralja, kome su prorekli da će ubiti oca i oženiti se majkom, u naslovnoj ulozi pojavljuje se Milan Marić, a u predstavi igraju i Nataša Ninković, Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević.

Najavićemo i Dane izraelskog filma, festival koji počinje danas i trajaće do 19. septembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Beogradsku publiku očekuje žanrovski raznovrstan program, a činiće ga tri programske celine - Dan komedije, Dokumentarni dan i Dan ljubavi.

Govorićemo i o novom broju časopisa Nova zora, Mokranjčevim danima koji traju u Negotinu i drugim aktuelnostima iz sveta umetnosti i kulture.

Emisiju priprema i vodi: Jovana Milovančević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]