Читај ми!

Teodor Lorenčič, Miljan Milanović

Iz sadržaja emisije:

Gost emisije je književnik, filozof, bivši član „Lajbaha", Teodor Lorenčič. Pre „Lajbaha" čiji je član postao uoči sudbonosne turneje 1983.-pohod na Istok i Zapad pisao je pesme.

Lorenčič je imao dvadeset jednu godinu kada je objavio svoju prvu knjigu „O stenama i ljubičicama", potom drugu „Transformator". Nakon toga se povukao iz književnog života, bar javnog, jer je nailazio na osudu zbog svojih političkih stavova. Nastavio je da piše, uglavnom poeziju, bavio se i drugim poslovima, bio je generalni sekretar Univerziteta u Mariboru. Objavio je i roman „Anonimni", a u Srbiji 2020. zbirku poezije „Neke druge pesme". Prošle godine je objavio važnu monografiju „Lajbah, 40 godina večnosti". Teodor Llorenčič završio je nedavno rukopis romana „Margo" koji će uskoro biti objavljen. Knjiga će sigurno izazvati veliku pažnju zbog provokativnosti teme, no, to je u njegovom prepoznatljivom stilu, otvoreno govoriti i pisati o svemu...

U emisiji Gutenbergov odgovor predstavljamo novu knjigu Miljana Milanovića „Divlje rastinje". Miljan Milanović rođen je 1982. u Zaječaru, inženjer je robotike. Objavio je zbirke priča „Bending", „Produžetak vrste" i „Divlje rastinje".

Emisiju uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво