Читај ми!

Dušan Todorović

Gost Kluba 2 je akademski slikar Dušan Todorović.

U novosadskoj Galeriji SULUV otvorena je samostalna, multimedijalna izložba Dušana Todorovića „TO BE OR TO CLICK - Geometrija svetlosti, antinomijski asanblaž", koja je pred publikom do 26. avgusta 2022. Todorovićev umetnički rad je inspirisan postulatima vremena i funkcionisanjem računara. Da bi transparentno izrazio svoj umetnički stav, ušao je u proces reciklaže, redimejda i redizajna u nameri da preko vizuelnih poruka učestvuje u promenama savremene svesti. Dušan Todorović istražuje svet multimedija usmeravajući se na UV - svetlo i audio - vizuelne efekte u tematskom okviru novih tehnoloških sistema elektronske komunikacije.

Dušan Todorović je rođen u Kragujevcu 1945. godine. Diplomirao je 1972. na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, klasa prof. Đorđa Bošana. Magistrirao je 1974. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2004. do 2009. godine je bio dekan na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Imao je oko 40 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izlagao je na brojnim kolektivnim izložbama u Parizu, Njujorku, Noriču, Pečuju, Vroclavu, Moskvi, Bukureštu, Portu, Lisabonu... Osnivač je Grupe 16-11 Urban District. Član je ULUS-a, SULUV-a i Udruženja evropskih umetnika sa sedištem u Esenu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

U Klubu 2 sa Dušanom Todorovićem rezgovaramo o umetnosti, jer je njena uloga, kako kaže autor „da bude sveopšti putokaz, opomena i suštinsko osveženje u umornim i sumornim vremenima".

Emisiju vodi Tanja Živković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво