Čitaj mi!

Dimitrije Vasiljević

Džez muzičar

Dimitrije Vasiljević je kompozitor i džez pijanista koji živi i radi u Nju Orleansu. Osnovne studije završio je u Beogradu. Usavršavanje je nastavio u Americi, na Berkliju, da bi potom i doktorirao na studijama džez klavira na Univerzitetu u Ilinoisu i tako postao prvi Srbin sa doktorskom titulom u oblasti džez pijanizma. Pored rada sa studentima, aktivan je i kao izvođač.

Nedavno je u izdanju Srednje zemlje objavljena i njegova knjiga „Slučajni nomad", koja predstavlja svojevrsni autobiografski osvrt na događaje, ljude i mesta koje je Vasiljević sretao na svom dosadašnjem putu.

Od kulturnih događaja izdvajamo izvođenje predstave „Paklena komedija - ispovest serijskog ubice" Džona Malkoviča, Martina Haselbeka i Mihaela Šturmingera, na lokalitetu Feliks Romulijana kod Zaječara, a biće reči i o knjizi „Priča o utvarama" Laure Frojdentaler.

Biće reči i o tome kako protiču 46. Festival filmskog  scenarija u Vrnjačkoj banji, i muzički deo programa 28. Nišvil džez festivala.

Emisiju priprema i vodi: Ana Ćirica

broj komentara 0 pošalji komentar
U prvih pet - kulturni događaj nedelje U prvih pet - kulturni događaj nedelje

Autor:
Sara Arsenović

Novinari i kritičari Radio Beograda 2 izdvajaju najbolje, najvažnije kulturne događaje u svim umetnostima u proteklih sedam dana i komentarišu svoj izbor. [ detaljnije ]