Читај ми!

Fina podešavanja: Kritika na selu

Danijela Tasić Cvetković, Dragana Nikoletić

Leto je vreme kada mnogo ljudi putuje, pa ćemo i mi zvukom pratiti likovne umetnike koji su izlagali van svojih matičnih sredina.

Danijela Tasić Cvetković je imala veoma aktivnu godinu, pa je nakon samostalne izložbe u „Periferni vid" u Galeriji Milorada Bate Mihailovića koja deluje u okviru Galerije savremene umetnosti Pančevo i grupne izložbe u Kulturno-informativnom centru Skoplje, sa Tatjanom Dimitrijević je nedavno predstavila svoje radove u Galeriji Reflektor u Užicu na izložbi pod nazivom „Fina podešavanja". U pozivnici pančevačke izložbe ona je navela: „Izgled bočnih prostora koje pokriva periferni vid je zamagljen, oslabljenog intenziteta, neodređenih kontura. Dakle, nedovoljno jasan. Upravo takvi, neostvareni prizori provociraju moj misaoni proces o menjanju prostora, protoku vremena, i upućuju ka analizi, raslojavanju i dogradnji trenutka kroz likovne postupke."

Kako je Danijela Tasić Cvetković rođena u Odžacima, studirala u Beogradu, živi u Somboru i radi u Apatinu, razgovor će uključiti kako osvrt na njen slikarski rad, tako i na pitanja pokretljivosti i značaja promene sredine, za šta su nam neposredan povod izložbe u Užicu, Skoplju i Pančevu.

Ovog leta stanovnici sela Dojkinci na Staroj planini imali su priliku da se susretnu sa radovima Zdravka Joksimovića, Aleksandra Rafajlovića, Gorana Tomaševića, Željke Momirov, Viktora Kissa, Sanje Latinović, Katarine Jovanović Alfe, Nataše Škorić, Gorana Stojčetovića, Pola Riharda Landauera, Valentine Savić, Senke Trivunac, Dušana Đorđevića, Jelene Bojanić, Milice Prelić- Stoiljković, Jelene Pantelić, Siniše Mančića, Radmile Dude Ludošan, Dragane Nikoletić i Jelice Stojančić. Štaviše, obilazak potavke radova u Domu kulture bio je praćen neposrednim razgovorima, koji su bili povod da Beogradska umetnička radionica (BURA) i uradi ovaj projekat pod nazivom Kritika na selu.

„Ciljano smo izabrali umetnike čiji je pristup stvaralaštvu konceptualan i savremen, ne želeći da podilazimo publici motivima koji su joj bliski", napisala je Radmila Duda Ludošan, direktorka projekta. Sagovornica na ovu temu biće Dragana Nikoletić, likovna umetnica i novinarka, koja je neposredno učestvovala u Kritici na selu.

Emisiju uređuje i vodi Mirjana Boba Stojadinović.

Naslovnu sliku potpisuje Material Core icons by Google

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво