Čitaj mi!

Između ideala i stvarnosti

Svetozar Stojanović

Svetozar Stojanović je rođen 1931. godine u Kragujevcu. Diplomirao je 1955. na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a doktorirao filozofiju 1962. godine. Zajedno sa sedam drugih profesora i nastavnika takozvane Praxis grupe zbog disidentske delatnosti izbačen je sa Beogradskog univerziteta u januaru 1975, na koji je vraćen početkom devedesetih. Bio je član Upravnog odbora Korčulanske letnje škole, koja je okupljala uticajne filozofe iz tadašnje Jugoslavije i Evrope.

Radio je kao gostujući profesor na mnogim uglednim univerzitetima u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Indiji. U današnjoj emisiji slušamo šta je pod „borbom protiv (auto)apokalipse" podrazumevao Svetozar Stojanović.

Autor: Snežana Bićanin

broj komentara 0 pošalji komentar
Pamtivek Pamtivek

Autor:
Snežana Bićanin

Emisija koja će pokušati da afirmiše bogatstvo Zvučnog arhiva Radio Beograda, u kome se čuvaju zanimljivi, ekskluzivni snimci stvarani tokom celog jednog veka, koliko traje istorija našeg radija. To bogatstvo protokom vremena sve više dobija na vrednosti. U njemu se nalaze zvučni zapisi važnih istorijskih događaja, razgovori sa najvažnijim ličnostima dvadesetog veka, stihovi u interpretaciji najčuvenijih pesnika. Emisija „Pamtivek“ pokušaće da upozna slušaoce Radio Beograda 2 sa nekim od tih retkih snimaka. [ detaljnije ]