Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U okviru redovnog sastanka novinara kulturnih redakcija sa autorima, saradnicima i članovima Srpske književne zadruge održan je komemorativni skup posvećen nekadašnjem članu i autoru ove izdavačke kuće Dejanu Vukićeviću. O njegovom životu i radu govorili su: pesnik Matija Bećković i profesor Jovan Delić.

Pod sloganom „Tragom snova Ernesta Bošnjaka" od 11. do 15. jula traje Četvrti somborski filmski festival u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić" iz Sombora. Tokom pet dana Festivala biće prikazano 16 filmskih ostvarenja, a posetioce očekuje i raznovrstan prateći program.

Govorićemo u Krugovima i o Međunarodnom festivalu studentskog dokumentarnog filma „Bistre reke" koji će biti održan od 14. do 17. jula u selu Temska podno Stare planine, nedaleko od Pirota. Drugo izdanje ovog Festivala predstaviće više od 30 ostvarenja iz preko 20 zemalja sveta u revijalnoj i dve takmičarske selekcije.

Emisiju priprema i vodi: Jovana Milovančević 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]