Читај ми!

Veče Petra Matovića

U okviru programskog ciklusa „Poezija uživo!”, koji organizuje Radio Beograd 2 u saradnji sa Zadužbinom Ilije Milosavljevića Kolarca, u subotu 18. juna 2022. godine od 19 sati, u Kolarčevoj zadužbini biće održano veče Petra Matovića, uz direktan prenos na talasima Radio Beograda 2.

 

Petar Matović je rođen u Užicu 1978. godine. Završio je studije srpske književnosti u Beogradu. Objavio je zbirke pesama: Kamernikomadi (1996), Koferi Džima Džarmuša (2009), Odakle dolaze dabrovi (2013), Iz srećne republike (2017), O sadašnjosti i sedativima (2021). Dobitnik je stipendija Gaude Polonia 2013 Ministarstva kulture Republike Poljske, Baltičkog centra za pisce i prevodioce (Vizbi, Švedska, 2015), Traduki (Split, 2016), Kultukontakt (Beč, 2017) i Q21 (Beč, 2017) i nagrade Branko Miljković za knjigu pesama Iz srećne republike.

Objavljuje u periodici i zastupljen je u više antologija u zemlji i inostranstvu, a pesme su mu prevedene na više jezika: poljski, engleski, nemački, švedski, francuski, italijanski, španski, katalonski, portugalski, galicijski, rumunski, makedonski, slovenački, slovački, mađarski.
Živi u Požegi.

Ulaznice za veče Petra Matovića posetioci mogu preuzeti na blagajni Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca.
Direktan prenos ove večeri možete slušati od 19 časova na talasima Radio Beograda 2.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво