Читај ми!

Vladimir Petrović

Gost Kluba 2 je pisac i kritičar Vladimir Petrović, a govorimo o Čitaonici, onlajn stranici za književnu kritiku koju je pokrenuo pre sedam godina.

 

Onlajn stranica za književnu kritiku pokrenuta je usled hroničnog nedostatka kritike u štampanim medijima, kako kaže Petrović, i dodaje da ona u svom zadatku istrajava već punih sedam godina. Do sada je objavljeno više stotina prikaza romana, zbirki priča i pripovedaka, istorijskih i publicističkih dela. 

Prema uvidu u najčitanije prikaze dela na ovoj stranici, saznajemo da su to sledeći naslovi: „Autobiografija o drugima" Borislava Mihailovića Mihiza, „Arhipelag gulag" Aleksandra Solženjicina, „Aleksandrijski kvartet" Lorensa Darela, „Jezava" Mladena Milosavljevića, kao i delo „Vuci svoje ralo po kostima mrtvih" Olge Tokarčuk.
Biće ovo prilika da sa Petrovićem razgovaramo o književnoj kritici kao važnom delu nauke o književnosti, ali i o njenoj nedostatnosti u naše vreme.
S obzirom da je Vladimir Petrović i pisac, razgovaraćemo o poštovanju ali i o odustajanju od književnih pravila u delima mladih pisaca.

Autor i urednik je Meliha Pravdić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво