Čitaj mi!

Sajam etno hrane i pića

Emisija za ljubitelje života

U hali tri Beogradskog sajma ovog vikenda carovala je hrana. Rukom rađena, iz prirode, iz zemlje, istinska i zdrava, jednostavna i lepa bez nepotrebnog kićenja lepljivom i otrovnom hemijom.

Vrhunski kupreški sir od mleka u koje se slilo trideset autohtonih biljaka i trava koje rastu na 1200 metara visine; tečna malina iz Kosjerića toliko dobra da se nezna je li hrana ili lek; vino iz Velike Hoče ali i jeleci i plišane odore vezene srmom iz Prizrena kao dokaz da se tamo ipak živi; džem od šljiva iz Blaca koji spaja vanilicu najbolji kolač na svetu, čiji recept domaćica neda... pečena bundeva slatka i suva kao nekada. Bili smo videli i probali.

Muzika: Peđa Vasić 
Autor i voditelj: Dijana Ivanović 

broj komentara 0 pošalji komentar