Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji Kulturni krugovi govorimo o izložbi slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović koja je otvorena u Oficirskom domu u Nišu, a obuhvata dela iz stalne postavke Centra za kulturu „Vuk Karadžić" u Loznici.

Osvrnućemo se na novu verziju predstave „Sedam smrtnih grehova" po tekstu Bertolda Brehta, koja je premijerno odigrana na sceni „Kult" Ustanove kulture „Vuk", kao i na premijeru predstave „U raljama života" prema romanu Dubravke Ugrešić, u adaptaciji Biljane Srbljanović i režiji Andreja Nosova u Beogradskom dramskom pozorištu.

Biće reči i o trećem Festivalu ćiriličnih brendova u Novom Sadu. Iz ovog grada donosimo i novosti iz Spomen-zbirke Pavla Beljanskog koja je obeležila svoj dan, a iz Zrenjanina sa programa 14. Bijenala akvarela „Neverovatne (ne)mogućnosti, zamišljanje institucije budućnosti".

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]