Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Tokom vikenda za nama stigla je veličanstvena vest za našu kinematografiju - film reditelja Stefana Arsenijevića „Strahinja Banović" osvojio je glavnu nagradu - Gran Pri „Kristalni globus" za najbolji film na 55. Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima. Kao apsolutni pobednik ovog prestižnog festivala, „Strahinja Banović" je ovenčan sa još četiri nagrade, a Stefan Arsenijević je podeliti svoje utiske sa našim slušaocima.

U emisiji „Kulturni krugovi" govorimo i o samostalnoj izložbi fotografija Olivere Inđić „21 / marinizmi... Dream on" u Galeriji Camera Obscura u Čumićevom sokačetu, a najavićemo i otvaranje izložbe Vladana Radovanovića „A Galaksija okolo sija" u Hali 4 Beogradskog sajma. Pomenuti projekat našeg uglednog multimedijalnog umetnika pripada takozvanoj sintezijskoj umetnosti, koja podrazumeva stapanje više raznočulnih medija, deterministički uodnošenih u vidu objekata, instalacija, sekvencijelnosti sa izvođačima ili bez njih.

Biće reči i o Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma „Sila Fest" koji se tradicionalno održava na obali Dunava, u velikom Gradištu, kao i o instalaciji „O šik šajkači" svestrane umetnice Zagorke Stojanović, kostimografkinje i, kako za sebe sada najčešće kaže - tkalje. Ova instalacija predstavljena je u Kući Đure Jakšića u Kragujevcu.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]