Читај ми!

Bijenale mladih, Grafička zadruga

Današnja emisija je posvećena mladim snagama u umetnosti

Priprema Bijenala mladih započeta je pre godinu dana u Udruženju likovnih umetnika Srbije, nizom predavanja i radionica za prijavljene umetnike najmlađe generacije. Usledio je izbor tri kustoskinje: Teodore Jeremić, Senke Latinović i Jovane Trifuljesko, koje će nam dati neposredne uvide u tok priprema za opsežnu izložbu desetinama autora do 35 godina starosti, u brojnim prostorima širom centra Beograda, koja će trajati naredna dva meseca.

Od kustoskinja ćemo čuti šta je balansiralo nesumnjivu zahtevnost zadatka pripreme i oblikovanja Bijenala mladih, a utiske ćemo čuti i od Nemanje Milenkovića, jednog od umetnika koji učestvuju na izložbi.

Takođe prošle godine Šok zadruga začela je ideju o obogaćivanju infrastrukture samoorganizovane umetničke produkcije u Novom Sadu osnivanjem Grafičke zadruge. Namera je definisana kao „razvoj i promocija grafičke prakse (pletenje grafičke mreže)".

Samu Grafičku zadrugu razvija najmlađa generacija umetnika, tek izašlih sa novosadske Akademije umetnosti, podstaknuta i potpomognuta trodecenijskim iskustvom Šok zadrugara. Čućete Lidiju Krnjajić, Kostu Petrovića i Željka Grulovića.

Emisiju uređuje i vodi Mirjana Boba Stojadinović.
Naslovnu sliku potpisuje Kreasi Kanvas

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво