Читај ми!

Naša lepa Srbija

Jovan Memedović i Bojan Simišić

Upravo je završena treća po redu akcija u okviru kampanje „Zavrni rukave", koja predstavlja masovno čišćenje smeća širom Srbije. Otpad se čistio na oko 50 lokacija - od Kikinde do Vranja, i ovo je bila najveća akcija te vrste u Srbiji.

Srbija kasni za Evropom i Amerikom što se tiče ekološke svesti. Dugo godina su nam drugi problemi poput političkih i ekonomskih bili u fokusu, pa nije bilo toliko prostora za bavljenje pitanjima zaštite životne sredine. Međutim, situacija se popravlja poslednjih godina. Pokreće se sve više projekata vezanih za podizanje ekološke svesti. Takođe primećuje se i da su građani sve više aktivni po tom pitanju.

Ekološki aktivizam jača širom Srbije i okuplja svakim danom sve više ljudi koji svojim angažovanjem u konkretnim akcijama, ali i protestima, apelima i javnim nastupima, pokušavaju da ukažu na činjenicu da je možda i poslednji čas da se spase što se spasiti može. Sazrelo je mišljenje da je pitanje ekoloških problema to koje će krojiti bitne odluke u kom pravcu ćemo se kretati lokalno i globalno, i taj „glas" za prirodu postaje sve glasniji.

Naša lepa Srbija ‒ zatrpana otpadom, ekološki je probuđena.

U emisiji govore: Jovan Memedović, novinar-pustolov, autor kultne emisije Sasvim prirodno i Bojan Simišić, predstavnik neformalne organizacije Eko straža, koja se bavi ukazivanjem na probleme zagađenja vazduha.

Autor: Dušanka Petrović

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи