Читај ми!

Dnevnik Lenke Dunđerski

Gošća Riznice je književnica prof. dr Slavica Garonja.

„Danas sam ga videla prvi put. Došao je s mojim ocem. I bata Bogdan mi je toliko pričao o njemu dok sam onomad boravila na njegovom imanju kod Bečeja. Njegova slava išla je ispred njegove pojave (U Čibu, leta Gospodnjeg 1891)... Sutra je moj dvadeset šesti rođendan. Što sam proživela za ovih pet godina? Samo patnju.

Ljubav je patnja i više ne bih mogla da volim. A čemu onda život bez nje? Doveka sedeti u roditeljskom domu? Jer ja ne mogu više voleti. Da, sutra mi je rođendan.

Darivaću i sebe i Njega najskupocenijim darom: koji je večan i koji se ne zaboravlja. Bar dok on bude živ. Znaće On. Razumeće sve... (ovde se Dnevnik prekida)" ‒ „Iz sna u san ‒ Dnevnik Lenke Dunđerski", Slavica Garonja.

O tragičnoj ljubavi Lenke Dunđerski i Laze Kostića, posle koje je ostala veličanstvena pesma „Santa Maria della Salute", u ovonedeljnoj Riznici razgovaramo sa književnicom prof. dr Slavicom Garonjom, autorkom knjige „Iz sna u san ‒ Dnevnik Lenke Dunđerski".

Autor i voditelj: Dušanka Zeković

 

Ризница Ризница

Autor:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво