Читај ми!

Nemanja Ćeranić, Strahinja Madžarević i Boško Savković

Film „Lihvar” mladog reditelja Nemanje Ćeranića dobitnik je nagrade lista Politika „Milutin Čolić” za najbolji domaći film u okviru 49. FEST-a.

Film je premijerno prikazan upravo na ovom festivalu, a sada je na bioskopskom repertoaru gradova u Srbiji, pa i Inđije. Naime, Inđija je rodni grad reditelja Nemanje i producenta Aljoše Ćeranića, gde je uz podršku Opštine i snimljen. Ova krimi drama upoznaje nas sa lokalnim zelenašem, bivšim bokserom, koji se uvek drži svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i on nikome nije dužan. Pratimo jedan dan u njegovom životu, kao i obrt u trenutku u kome je on bio na korak do ostvarenja sna. U glavnim ulogama pojavljuju se Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Branko Vidaković, Tatjana Venčelovski, Milica Grujičić, Miloš Milaković, Ivan Đorđević Džudi, Mladen Andrejević i drugi, scenario potpisuje Strahinja Madžarević, fotografiju Dušan Grubin, a muziku Dalibor Vrzić. Današnji gosti biće reditelj Nemanja Ćeranić i scenarista Strahinja Madžarević.

Sinoć je u Kapetan Mišinom zdanju premijerno prikazan film „Zadužbine i Fondovi Univerziteta u Beogradu" reditelja Boška Savkovića. Film govori o vremenu kada je Univerzitet u Beogradu bio jedan od najbogatijih univerziteta Evrope zahvaljujući viziji i dobročinstvu velikih zadužbinara. Ovo je priča o velikim ljudima ‒ Miši Anastasijeviću, Luki Ćeloviću, kraljici Nataliji i drugima koji su razumeli kakav je značaj visokog obrazovanja za Srbiju. U današnjoj emisiji čućete i reditelja filma Boška Savkovića.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи