Čitaj mi!

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Gost emisije „Nevidljivi ljudi“ je ovogodišnji dobitnik nagrade „Radmila Vidak“ za lepotu govora, spiker Radio Beograda Aleksandar Božović.

„Aleksandar Božović već dve decenije, svojim raskošnim baritonom i bogatim govornim nijansama, ostavlja upečatljiv utisak na slušaoce programa Radio Beograda, bilo da je reč o interpretaciji najvažnijih vesti, čitanju proze i teorijskih tekstova ili oblikovanju zvučnih zaglavlja emisija. Dobra postavka i melodioznost glasa, jasnost i razgovetnost govornog izraza, dinamično smenjivanje naglašenih i nenaglašenih delova reči i rečenica sa odmerenim korišćenjem pauza, logičan tok verbalne ekspresije, pouzdano razumevanje i tumačenje sadržaja koji se saopštava, skladan tempo i ritam čitanja, pravilno akcentovanje i artikulacija - karakteristike su koje čine izuzetnim interpretacije Aleksandra Božovića, u skladu sa najvišim dikcijskim normama i standardnima srpskog književnog jezika", navodi se u saopštenju žirija za dodelu nagrade „Radmila Vidak".

U redovnoj rubrici „Kutija za pamćenje" ove subote emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa rediteljem Mladomirom Purišom Đorđevićem, ovogodišnjim laureatom nagrade „Beogradski pobednik" 49. Međunarodnog filmskog festivala - FEST.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 15. maj 2021, 15:40) - anonymous [neregistrovani]

Kakav glas!

Najlepsi glas ovih prostora!!
Aleksandar Bozovic svaki tekst pretvara u caroliju.
Muzika i kultura za usi.